In een interview met het blad van de AARP (American Association of Retired People) vertelt Bob Dylan onder meer over zijn aanstaande album Shadows in the night, waarvan hij trouwens 50.000 exemplaren weggeeft aan lezers van dat blad.

Dat zijn er in totaal blijkbaar zo’n 36 miljoen, dus velen zullen de verzameling van tien klassiekers uit het Great American Songbook alsnog moeten kopen.

Dylan heeft het over Frank Sinatra, die die songs eerder opnam, en noemt hem ‘berg’ vanwege zijn vermogen zich een tekst eigen te maken. Ook Hank Williams, Chuck Berry en de Staple Singers komen ter sprake en dan in het bijzonder Mavis Staples.

Ook zegt hij dat passie iets is voor jonge mensen en dat ouderen sommige dingen aan jongeren moeten voerlaten, doordat ze zichzelf zouden kunnen kwetsen. Ook zegt hij niet te weten wat geluk is.

Verder stelt hij dat de multimiljonairs banen zouden kunnen scheppen en op die manier veel geluk zouden kunnen creëren, maar dat niemand hun daartoe kan verplichten. God zou ze moeten leiden….

Het volledige interview met Dylan verschijnt in het februari-maartnummer van het blad van de AARP.

Daarin zou hij ook vertellen dat hij leraar geworden zou zijn, als hij zijn leven opnieuw moest doen. Hij zou dan waarschijnlijk Romeinse geschiedenis geven of godsdienst.

Dat is niet te lezen in de flinke samenvatting op de website van de AARP, maar die geeft toch een aardig inkijkje in Dylan’s gedachten voor wie geen abonnement heeft:http://www.aarp.org/entertainment/style-trends/info-2015/bob-dylan-aarp-magazine.html?intcmp=AE-HP-BB1-BOBDYLAN