Bandleider en zanger/gitarist Deacon John is een vaste waarde binnen de stadsgrenzen van New Orleans, maar daarbuiten kennen niet veel mensen hem.

Toch speelt hij al bijna 55 jaar, ooit als muzikant in de studio van Cosimo Matassa, maar daarna als leider van zijn eigen band The Ivories.

Daarin zaten door de jaren muzikanten die groot zouden worden, zoals de gebroeders Neville en zo werd het een doorgangshuis voor muzikanten uit New Orleans.

Een van de redenen is dat John in al die jaren nauwelijks albums heeft gemaakt met zijn band.

De enige twee die er zijn, zijn registraties van liveoptredens, al is van Deacon John’s Jump blues net alleen een cd, maar ook een dvd.

Waarom NPR, de Amerikaanse publieke radio, hem in een korte special juist nu centraal stelde, is de vraag, want er lijkt geen actuele aanleiding te zijn behalve Mardi gras, het carnaval in New Orleans:http://www.npr.org/2015/02/14/385555440/a-hero-at-home-deacon-john-moore-is-new-orleans-best-kept-secret

Deacon John heeft ook een website, hoewel je bij het intikken van zijn naam eerste een hele rij sites ziet die John Deacon, de bassist van Queen, tot onderwerp hebben:

http://www.deaconjohnandtheivories.com