Het Amerikaanse Library of Congress heeft de jaarlijkse keuze van 2014 bekendgemaakt voor opname in het National Recording Registry.

Daarin worden sinds 2000 ieder jaar 25 titels opgenomen die bepalend wordt geacht voor de Amerikaanse cultuur en daar tegelijkertijd ook grote invloed op heeft gehad. Ze moeten namelijk cultureel, historisch en esthetisch belangrijk zijn en tenminste tien jaar oud zijn.

Ieder jaar wordt een lijst genomineerden bekendgemaakt die is opgesteld door National Recording Preservation Board, een groep professionals uit de muziekindustrie, en daarop kan het publiek vervolgens stemmen.

Voor 2014 viel de keuze op zulke uiteenlopende acts en nummers als de debuut-lp The Doors, de naamloze eerste lp Joan Baez, Ben K. King’s klassieker Stand by me, You’ve lost that lovin’ feelin’ van The Righteous Brothers, Sixteen tons van Ernie Ford, de single Ac-cent-tchu-ate the positive van Johnny Mercer, de lp’s Stand van Sly and the family Stone, New Orleans’ Sweet Emma Barrett and her Preservation Hall Jazz Band en The miseducation of Lauryn Hill., maar ook Blind Lemon Jefferson’s Black snake moan/Matchbox blues, My funny Valentine van het Gerry Mulligan Quartet met Chet Baker als solist, Mary don’t you weep van The Swan Silvertones en het album All-time platinum favorites van Sesamstraat, een aflevering van het radioprogramma Sorry, wrong nummer uit 1943 en de radioreportage van de begrafenis van president Franklin D. Roosevelt in 1945.

De beste versies van deze muziek zullen worden gearchiveerd op de Packard Campus for Audio Visual Conservation in Culpeper, Virginia. Daar werden al vierhonderd andere titels opgeslagen:

http://www.loc.gov/today/pr/2015/15-041.html