De New Yorkse singer-songwriter Eugene Ruffolo komt naar Nederland voor een paar optredens.

Hij maakte sinds 1999 slechts een handvol albums, maar Fool for every season, When we were kings, The hardest easy en In a different light staan wel vol met even mooie als melancholieke songs in die verzorgde folkpopstijl die we ook kennen van Shawn Colvin en Marc Cohn.

Samen met de Nederlander Dennis Kolen en de Amerikaan Shane Alexander maakte hij verder een album onder de naam The greater good en met Doc Schneider Singg & stories live.

Ruffolo speelt op 18 april in Gouda, op 19 april in Horst en op 25 april in Nijmegen. Bij dat laatste optreden speelt BJ Baartmans mee.

Tussendoor heeft hij enkele optredens in Italië.

Daar liggen de wortels van de familie en om die te eren werkt Ruffolo al langere tijd aan een in het Italiaans gezongen album, dat Canto per mangiare gaat heten.

Na zijn korte Europese tournee gaat hij het receptenboek samenstellen dat blijkbaar deel uitmaakt van de release. Dat doet hij op basis van familierecepten en op die van vrienden.

Wij houden van Ruffolo’s songs, maar weten bijna zeker dat zijn songs te veel op smartlappen gaan lijken, als hij ze in het Italiaans zingt……