In 2014 deed Eric Clapton nog maar weer eens een poging JJ Cale populair te maken in diens geboorteland Amerika met The Breeze, an appreciation of JJ Cale.

Gek genoeg is Cale dat nooit geworden, hoewel zijn muziek door en door Amerikaans is en hij onder collega-muzikanten een grote reputatie geniet.

Weinigen wagen zich echter aan covers van Cale’s songs, hoewel Eric Clapton daar uiteraard de bekendste uitzondering op is: naar aanleiding van zijn versie van After midnight kon JJ Cale zijn debuut Naturally maken nadat zijn nog prille muzikale loopbaan definitief leek te zijn stukgelopen. Een paar jaar later volgde nog Clapton’s versie van Cocaine, hoewel die eigenlijk slechter was dan Cale’s origineel op Troubadour.

Door de jaren heen waagden ook de inmiddels in rook opgeloste Michelle White, singer-songwriter Marc Cohn en zeer recent nog Southern belle Lucinda Williams zich aan een song uit JJ Cale’s oeuvre.

Die zetten we vanavond maar eens op een rijtje, na eerder nog een song van Cale zelf te hebben gedraaid, want die speelde zijn nummers altijd nog het mooist….