Inmiddels hebben de Amerikaanse supermarktketen Walmart, koffieschenker Starbucks en Monsanto gereageerd op de teksten van Neil Young op diens net uitgebrachte album The Monsanto years.

Walmart reageerde desgevraagd tegenover Billboard met de verklaring, dat het recent het laagste beginnersloon verhoogde tot negen dollar per uur (euro) en dat het bedrijf trots is op de kans die het mensen geeft een carrière op te bouwen en de kans te hebben op een beter leven.

Starbucks liet weten geen mening te hebben over genetisch gemodificeerde producten en als bedrijf met filialen in alle Amerikaanse staten een nationale oplossing te prefereren.

Dat is een vrij vlakke uitspraak die van alles kan betekenen en in die zin dus geen reactie.

Monsanto bracht daarentegen een duidelijk persbericht uit, waarin staat dat veel werknemers van het bedrijf al jaren fan zijn, maar dat The Monsanto years ‘er voor sommigen van hen jammer genoeg niet in slaagt hun sterke overtuigen te weerspiegelen dat hun dagelijkse werk helpt de landbouw duurzamer te maken.’ Verder erkent het bedrijf ‘dat er een boel misverstanden bestaan over wat we zijn en wat we doen en ongelukkig genoeg lijken verscheidene van die mythes verwerkt in de teksten.’

Het eveneens door Young gehekelde Chevron tenslotte weigerde commentaar te geven.