Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Jon Bon Jovi zwevende kiezer

juli 1st, 2015 at 10:28

Vaak komen popacts in het nieuws die protesteren tegen het gebruik van hun songs in verkiezingscampagnes. Het recentste voorbeeld is Neil Young, die gekant was tegen het gebruik van Rockin’ in the free world door Donald Trump.

Rocker Jon Bon Jovi heeft daar minder moeite mee: hij is een overtuigd fan van de Democratische kandidaat Hillary Clinton, maar steunt op zijn manier ook de Republikeinse kandidaat Chris Christie.

De avond nadat Bon Jovi en zijn vrouw een inzamelingsavond voor Clinton hadden georganiseerd, werd zijn muziek namelijk alweer gebruikt bij de lancering van de kandidaat van Christie. Tijdens die bijeenkomst werden minstens drie Bon Jovi-nummers gedraaid.

Bon Jovi haastte zich vervolgens te zeggen, dat dat was gebeurd mét zijn toestemming.

Het is weliswaar uitzonderlijk dat een muzikant politici van beide grote Amerikaanse partijen steunt, maar Christie is de gouverneur van New Jersey en dat is ook de staat waar Bon Jovi werd geboren en nog altijd woont….

Meer berichten over dit onderwerp vind je in Dossier Politiek en popmuziek.

Comments zijn gesloten.