In de eerste week na het uitkomen van Adele’s 25 zijn daarvan in de VS meer dan drie miljoen exemplaren verkocht. Om precies te zijn waren dat er in die eerste week 3,38 miljoen stuks.

Daarmee liet Adele de vorige recordhouder, No strings attached van *NSYNC ver achter zich. Dat album verkocht in maart van 2000 in de eerste week na de release het overigens ook erg uitzonderlijke aantal van 2,42 miljoen stuks.  25 is namelijk pas het twintigste album waarvan meer dan een miljoen stuks verkocht werden sinds 1991, het jaar waarin die cijfers voor het eerst werden bijgehouden.

Adele zorgde al voor het best verkopende album in twee van de vijf afgelopen vijf jaar met 21. Dat was dat in 2011 en 2012 en het was niet eerder voorgekomen, dat hetzelfde album dat twee jaar achter elkaar was. Inmiddels zijn meer dan elf miljoen stuks van dat album omgezet.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt 25 in ieder geval het best verkochte album van dit jaar en is het niet onmogelijk dat het dat in 2016 weer wordt.

Ook in het Verenigd Koninkrijk brak Adele de verkooprecords: daar gingen meer dan 800.000 exemplaren over de toonbank.

Daarmee verwees ze Oasis’ Be here now resoluut naar de tweede plaats. Dat album had het record sinds 1997 met 696.000 stuks.

En passant vestigde 25 ook een nieuw records in de verkoop van downloads, al is dat niet zo moeilijk bij die relatief nieuwe manier van verkopen: 25 werd meer dan 250.000 legaal gedownload.

Een ander weetje is, dat van 25 in het VK meer stuks verkocht werden dan van de nummers twee tot en met 87 in de Engelse hitlijst. Of dat een goed teken is, of een bewijs van de crisis in de platenindustrie laten we aan jou over.