Bono is op bezoek geweest bij president Obama. Onderwerp van gesprek was de armoede in Afrika, zo deelde Bono’s liefdadigheidsorganisatie ONE mee.

Volgend het communiqué praatte de zanger van U2 met de Amerikaanse president en zijn staf over de strategie  met betrekking tot ontwikkelingshulp aan Afrika. Ook bespraken zij hoe de VS innovatie en technologie kunnen inzetten om Afrikaanse economieën vooruit te helpen. Het gesprek loopt vooruit op de top van de G8  en de G20 die in juni wordt gehouden in Canada.

Bij sommigen wekt Bono inmiddels ergernis op, omdat hij zichzelf regelmatig letterlijk én figuurlijk naast leidende politieke figuren (op)stelt.Hij weet echter als geen ander hoe hij zijn bekendheid kan inzetten om publiciteit te genereren en verdient daarom eerder bewondering dan kritiek. Hij houdt immers vol en niet alleen met zijn band, die in dertig jaar tijd op eigen voorwaarden uitgroeide van een punky bandje tot een van de grootste acts in de popbusiness.

Tenslotte ging hij al een aantal jaren geleden door Afrikaanse sloppenwijken sjokken met de Amerikaanse minister van Financiën O’Neill, in een poging hem ervan te overtuigen dat er op dat continent ook inderdaad armoede bestáát. Hij bezocht daar met hem in hitte en stank ziekenhuizen, markten, scholen en waterputten en hoopte zo de regering-Bush te beïnvloeden. Dat dat mislukte lag niet aan Bono: O’Neill was nog korter minister dan de hit van een one- hit wonder verkoopt.