De universiteit van Tulsa, Oklahoma, heeft meer dan zesduizend persoonlijke stukken van Bob Dylan gekocht gedurend een periode van twee jaar.

De bedoeling is daaruit een permanente expositie samen te stellen van onder meer handgeschreven teksten, concertregistraties en opnamen.

De universiteit had zelf niet genoeg geld voor de aanschaf, maar de George Kaiser Foundation stelde ook geld ter beschikking. Hoeveel de twee partijen voor de verzameling Dylan-memorabilia betaalden, hebben zij niet bekend gemaakt. Geschat wordt, dat het gaat om een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen dollar (13,7 tot 18,2 miljoen euro).

De komende twee jaren zullen alle stukken worden gecatalogiseerd en gedigitaliseerd, waarna ze

Bob Dylan heeft in een verklaring laten weten blij te zijn dat zijn archieven ‘een thuis hebben gevonden.’ Daarna merkt hij bescheiden op, dat de ontwikkeling ‘heel logisch’ is en ‘een grote eer.’

Elders in zijn verklaring schreef hij vereerd te zijn met het feit, dat zijn archief naar dezelfde universiteit gaat als dat van zijn held Woody Guthrie:http://www.nytimes.com/2016/03/06/arts/music/bob-dylans-secret-archive.html?partner=rss&emc=rss&_r=4