Een tijdje geleden stak Neil Young een stokje voor het gebruik van zijn overigens vrij fantasieloze rocker Rockin’ in the free World door de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump.

Trump liet vervolgens weten dat hij weliswaar toestemming had die song te gebruiken, maar dat hij er toch vanaf zag, al was hij fan van Neil Young.

Nu zegt Young, dat hij Trump misschien wel toestemming had gegeven voor het gebruik, als Trump het hem van te voren had gevraagd. Ook zegt hij, dat hij Trump geloofde, toen die zei dat hij vooraf voor het gebruik had betaald.

Young voegt eraan toe, at als muziek eenmaal is uitgebracht, die door iedereen voor elk doel kan worden gebruikt, maar at hij het een zaak van fatsoen vindt, dat de artiest zelf dat kan tegenhouden.

At Young zelf de Democratische outsider Bernie Saners steunt doet daar niets aan af, net zo min als het feit dat Young ondanks die openbare steun niet op hem zal stemmen: hij is nog altijd Canadees en geen Amerikaan, maar, zoals hij zegt, hij heeft wel een stem…..

http://www.reuters.com/article/us-usa-election-neilyoung-idUSKCN0YF1AY