Natuurlijk, iedereen kent Marc Cohn van Walking in Memphis. Dat is zowel Cohn’s tragiek als zijn pensioenvoorziening, want het is vaak ook het enige nummer dat mensen van hem kennen.

Het is inmiddels 25 jaar oud, want het komt van zijn titelloze eerste album, terwijl hij er inmiddels vijf reguliere op zijn naam heeft staan.

Recent was de Amerikaanse singer-songwriter in Utrechtse Vredenburg voor een indrukwekkend concert, waar ook zijn in eigen beheer uitgebrachte Careful what you dream –lost songs and rarities te koop was.

Dat is een dubbelalbum met demo’s die hij opnam voordat hij een platencontract kreeg én een met Walk on water, een demo van True companion en vier alternatieve versies van Walking in Memphis.

Wij zijn al fan van hem vanaf dat eerste album en draaien al songs van hem zolang Kippenvel bestaat, terwijl ook zijn muzikaal verwante vrienden als Shawn Colvin en Kenny White tot onze favorieten behoren.

De Rode Draad van vanavond rijgen we dan ook met extra veel plezier: we combineren een song van  Cohn’s nieuwe met  twee invloeden die hij noemt: Gerry Rafferty en Joni Mitchell, maar ook met Colvin, White én David Crosby, die ooit een composie van Cohn opnam.

Bovendien draaien er ook nog The rainy season van Cohn’s gelijknamige tweede, want dat is niet alleen een klassieker, maar ook doen daarop ook onder anderen Jim Keltner, Bonnie Raitt, David Crosby en Graham Nash mee….