Hoewel Klaus Voormann nooit een echte beroemdheid werd, kennen vooral fans van de Beatles zijn naam. Hij was immers de bassist van John Lennon’s Plastic Ono Band na het uiteengaan van de Beatles, maar ontwierp ook de hoes voor Revolver.

Dat ontwerp werd in 1967 al beloond met een Grammy, terwijl lezers van het Amerikaanse blad Rolling Stone de cover in 2011 op de zevende plaats zetten in de lijst van de beste hoezen aller tijden.

Op 2 maart komt een speciale editie uit van Voormann’s boek Revolver 50, waarin het ontstaan van die platenhoes centraal staat: een box met boek en extra’s.

Die box verschijnt in een oplage van slechts vijfhonderd stuks, zodat je nog erg je best zult moeten doen er een op de kop te tikken.

In al die exemplaren zit een originele tekening van Voormann, die hij ook nog heeft gesigneerd. maar ook een boekje van twaalf pagina’s, een voorwoord van Paul McCartney, een brief van Ringo Starr.

Minder begrijpelijk lijkt de bijlage van Manfred Mann-lid Mike d’Abo, terwijl professor Lawrence Zeegen, hoofd van de School of Design in Ravensbourne de rij sluit.

Heel toepasselijk zullen 67 exemplaren van deze druk het originele artwork bevatten:http://www.genesis-publications.com/revolver-50-birth-of-an-icon-by-klaus-voormann/