Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van Kippenvel 517 van 10 oktober: echte én gedroomde pleinen

oktober 10th, 2017 at 15:41

Vanavond gaan we in De Rode Draad op stedentrip, hoewel de vijf pleinen van vanavond in ieder geval niet in New Orleans liggen.

Daar bezoeken we twee keer Congo Square, het plein waar de zwarte slaven ooit op zondag muziek mochten maken van hun eigenaren in songs van de Neville Brothers, de supergroep die zijn belofte nooit inloste door broedertwisten en andere onderlinge spanningen, en de onbekend gebleven zanger-acteur Jesse Moore.

Van de twee drie andere pleinen zijn er twee in Amsterdam, al is Robert Longs melancholiek getinte Thorbeckeplein makkelijker te traceren dan het zowel muzikaal als tekstueel magistrale Allemansplein van De Dijk. Waar het Dageraadsplein van Spinvis is? Wie het weet, mag het zeggen……

Comments zijn gesloten.