Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Ad van Meurs overleden: van The Watchman tot NO Blues

november 14th, 2017 at 22:36

In Eindhoven is op vrijdag 10 november Ad van Meurs overleden aan kanker. Hij was pas 64 jaar.

Van Meurs was al decennia dé man van The Watchman, een van zijn muzikale gedaanten. waarin ook zijn partner én geluidstechnicus Ankie Keultjes meedeed. Hij speelde een combinatie van folk en blues, direct geïnspireerd door americana.

Daarnaast waren hij en Keultjes twee van de vijf leden van NO Blues, een formatie die het genre ‘arabicana’ uitvond: een natuurlijk mengsel van Arabische muziek en americana.

Hoewel de groep bij toeval ontstond als project, bleef het niet bij een enkel gepland optreden of één album: Van Meurs en de zijnen traden niet alleen op in Europa, maar ook tot in India en Nepal aan toe en maakten vijf albums.

Naast muzikant was Van Meurs sinds 2006 ook de programmeur van ‘Ad van Meurs presenteert’ op maandagavond in Meneer Frits, het muziekcafé van het Muziekgebouw Frits Philips en van het jaarlijkse Naked Song Festival, waartoe hij ook het initiatief nam.

Comments zijn gesloten.