Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Veel van Prince in de uitverkoop

februari 7th, 2018 at 11:35

Van 8 tot 15 februari veilt RR Auction in Boston allerlei eigendommen van Prince, onder meer een vroege versie van de tekst van I could ever take the placeof your man van Sign o’the times. Die tekst schreef Prince op papier met zijn eigen watermerk, alsof hij wist dat het ooit geveild zou gaan worden.

Deze versie heeft een ander refrein dan de uiteindelijke versie heeft: ‘Baby, stop wasting your time/ I know what’s on your mind/ I won’t be satisfied with a one-night stand/ and I could never take the place of your man/ but I’ll try, but I’ll sure as hell try.’

Dit kladje zou volgens schattingen zo’n 10.000 dollar (ruim 8000 euro) moeten opbrengen.

Andere items zijn onder meer een exemplaar van het fameuze Black album, een paarse piano en op maat gemaakte laarzen met ritsen die zijn versierd met het ‘love symbol’. Dat paar zou naar verwachting zo’n 50.000 dollar (meer dan 40.000 euro) gaan kosten.

Op 19 mei houdt Julien’s Auctions ook een veiling. Tijdens ‘Music icons: property from the life and career of Prince’komen onder meer een ‘White cloud’-gitaar, zijn outfit uit de film Under the cherry moon, met de hand geschreven songteksten en Miss understood, een niet eerder uitgebrachte song uit 1985 te koop, alsmede loftuitingen aan het adres van Minneaplis midget van de handen van Mick Jagger, Anthony Kiedis, Patti Labelle enJoe Cocker.

Daarbij zijn bijvoorbeeld ook cadeaus die hij aan diverse exen gaf, al vragen wij ons af of het smaakvol is die te veilen of een vorm van wraak over zijngraf heen: een armband van nepdiamanten, ooit door Prince gegeven aan Susannah Melvoin, achtergrondzangeres in zijn band Revolution en in de spin-off The Family. Die armband zou maar zo’n 4000 tot 6000 ( 3200 tot 4800 euro) dollar gaan kosten, maar wat wil je ook: nepdiamanten….

Ook zijn eerste vrouw Mayte Garcia zorgde voor inbreng, bijvoorbeeld met een brief geschreven met paarse inkt (natuurlijk….), waarin Prince zijn excuses aanbiedt voor het feit dat Garcia niet is uitgekozen voor de video bij ‘Walk don’t walk’van Diamond and pearls’ uit 1991. Die is dan weer begroot op 4000 tot 6000 dollar ( 3200 tot 4800 euro).

Ook liet hij haar een tweedelig showpak na dat hij in de late jaren negentig droeg, bijvoorbeeld tijdens de tournees Jam of the year en New power soul tournees. Dat zou ook weer tussen de 6.000 en 8.000 dollar (4800 tot 6400 euro) moeten opbrengen:

https://www.rrauction.com/preview_gallery.cfm?Category=0&SortOrder=HP&SearchCrit=&ByItem=

Andere berichten over Prince vind je in de categorie ‘Nieuws’.

Comments zijn gesloten.