Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Ilse DeLange in tv-serie Nashville

februari 11th, 2018 at 8:51

Blijkbaar konden we dit al weten sinds begin december verleden jaar, maar het was ons geheel ontgaan: Ilse DeLange heeft een rol in het zesde en laatste seizoen van de Amerikaanse cultserie Nashville.

In de serie heet zij Ilse de Wit en is zij een jurylid in een talentenshow. Dat is niet heel verrassend, maar ook zingt zij enkele songs, zichzelf begeleidend op gitaar.

Ze heeft voor die rol gelobbyd, al lijkt het erop dat zij zich daarvan op dat moment niet bewust was.

Tijdens een lunch met muzikant-producer T Bone Burnett zei DeLange dat ze graag in Nashville zou willen spelen. Ze wist toen naar eigen zeggen niet dat Burnett’s vrouw Callie Khouri de serie produceert.

Burnett regelde vervolgens een gesprek, daarop volgde een auditie en het resultaat is, dat DeLange in een aantal afleveringen van de serie te zien zal zijn. Dat kan nog variëren van tussen de vier en zeven afleveringen.

Of dat een verlate doorbraak van DeLange in Amerikaanse countrykringen betekent, is niet te voorspellen. Nashville is massaal populair bij Amerikaanse countryliefhebbers: toen ABC na vier seizoenen wilde stoppen met de serie, kwamen er zoveel protesten dat countryzender CMT Nashville overnam.

DeLange sluit aan in een mooi rijtje: JD Souther en Michelle Obama speelden eerder gastrollen in de serie, terwijl Elvis Costello, The Civil Wars en Gillian Welch er songs voor schreven.

Eerdere berichten over Nashville vind je in de categorie Nieuws.

 

 

Comments zijn gesloten.