Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Rob Lutes volop plannen

februari 13th, 2018 at 11:40

De winterstop van de Canadese singer-songwriter Rob Lutes zit er blijkbaar op, want hij heeft duidelijk zin in optreden en opnemen.

Hoewel zijn zesde studio-album ‘Walk in the dark’ nog maar kort uit is, is hij volop aan het schrijven voor een tweede Sussex-album, de groep waarvan hij misschien zijns ondanks toch ook de voorman is, maar ook aan nieuwe songs voor zijn volgende eigen plaat.

Dat kan komen door de twee nominaties die hij voor ‘Walk in the dark’ kreeg voor de Maple Blues Award, namelijk die voor Acoustic Act en Songwriter of the Year, al won hij uiteindelijk geen van beide, of door het feit dat de eerste oplage van dat album uitverkocht is en hij net een nieuwe partij heeft besteld.

Misschien is het ook de videoclip voor het titelnummer die hij recent heeft laten opnemen. Qua beeld is het verre van bijzonder, al zit Lutes’ zoon Cormac erin, maar het geeft ons een kans een nummer van die nieuwe te horen, al is het voor zijn doen wel een erg makkelijk lopend, optimistisch liedje.

Lutes’ zang verraadt wel die inherente melancholie, maar tempo en muziek ondersteunen die nu niet bepaald:

 

Gelukkig staat er een song meer naar onze smaak op zijn eigen site, ‘There’s no way to tell you that tonight’:

https://www.roblutes.com/album/549493

Er is ook een interview uit de serie Talkin’ blues van Mako Funasaka te horen van bijna een uur. Daarin nemen de twee zo ongeveer zijn hele carrière door en al Lutes nog altijd geen grote naam, interessant is die wel.

Lutes zegt in zijn nieuwsbrief hem een goede interviewer te vinden die ervoor zorgt dat je diep gaat:

https://talkinblues.podbean.com/e/talkinblues-podcast-episode-93-rob-lutes/

Dat Lutes ‘Walk in the dark’ in eigen beheer uitbracht, maakt distributie in Nederland niet onmogelijk, maar ook niet speciaal makkelijker….

 

Comments zijn gesloten.