Het was ons ontgaan, maar nu zijn er de excuses van Keith Richards voor een beledigende opmerking die hij maakte aan het adres van Mick Jagger, die andere glimmer twin.

Richards heeft Jagger in een interview met de Wall Street Journal op 1 maart j.l. namelijk een ‘geile, oude schoft’ genoemd en daaraan toegevoegd dat Jagger zich zou moeten laten steriliseren.

Naar aanleiding van de bevalling van Jagger’s vriendin Melanie Hamrick in december van het vorige jaar van háár eerste en Jagger’s achtste kind zei Richards ook nog, dat je op die leeftijd geen vader kunt zijn en sprak hij zijn medelijden met ‘die kinderen’ uit.

Na het verschijnen van het interview zette hij een verklaring op Twitter waarin hij zijn excuses daarvoor aanbood.

Die spreekt zijn uitspraken diametraal tegen, juist doordat die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: ‘I deeply regret the comments I made about Mick in the WSJ which were completely out of line. I have of course apologized to him in person.’

Wel blijft dan weer de vraag open, of Richards zo langzamerhand niet meer helemaal overziet wat zijn woorden betekenen, of hij nog even de rock ‘n’ roll-rebel wilde zijn die hij ooit was, of dat de hele actie een voorbeeld van opgelegd pandoer was: tenslotte moeten de kaartjes voor de net daarvoor aangekondigde Europese concerten ook nog worden verkocht…….