Singer-songwriter JP den Tex staat twee avonden in het Amsterdamse Betty Asfalt Theater met ‘Lou Reed ontrafeld’.

Op dat podium gaat Den Tex samen met muzikale gasten op het podium ‘de controversiële rafelranden van het enfant terrible’ onderzoeken.

Daarbij staan de volgende vragen centraal: Was Reed werkelijk zo’n onaardige persoonlijkheid? Speelde hij vooral ‘Lou Reed’, of was hij het ook echt?

Den Tex gaat met behulp van Reed’s liedjes, mooie Nederlandse vertalingen, relevante achtergronden en sappige anekdotes op zoek naar antwoorden. Hij doet dat samen met  Edo Donkers, Jim de Groot, Vera van der Poel, Kees Prins en violist Diederik van Wassenaer.

Alle reden dus om van Den Tex, Donkers, Van der Poel en Prins songs te draaien. Van De Groot en Reed draaien we niets, want zij ontbreken in onze verzameling en Van Wassenaer is een sideman die bijvoorbeeld meespeelt op songs van ‘Wolf!’.

Van de eerste is dat nog wel voorstelbaar, maar Reed is vanavond opeens een gapend gat in onze cd-kasten….

Songs dus van Den Tex’ ‘Wolf!’, van Donkers ‘fortress’, Van der Poels ‘Time versus time’ en van Prins een song uit de tijd dat hij een van de voormannen was van Moondogs, een groep met onder anderen Vincent van Warmerdam en Hein Offermans, én een uit 2007. Toen toerden Prins en Den Tex in 2007 samen met Paul de Munnik door het land met de voorstelling ‘Op weg naar huis’, waarvan de liedjes ook op het album van die naam stonden.

Meer info voor ‘Lou reed ontrafeld’:

https://www.facebook.com/JPDENTEXofficial/

28 maart en 29 maart

Betty Alfast Complex

Nieuwezijds Voorburgwal 282

1012 RT Amsterdam