Dat Steely Dan onder leiding van Donald Fagen samen met de Doobie Brothers op tournee gaat door de VS voor 37 concerten van 10 mei tot en met 14 juli onder de noemer de lichtelijk gestolen titel ‘The summer of living dangerously’ was al eerder bekend. De steengoede film ‘The year of living dangerously’ was er immers al heel lang en of Fagen c.s. inderdaad risico’s gaan nemen tijdens het spelen van oude nummers is immers nog maar de vraag.

Nu is bekend gemaakt, dat de band tijdens de twee helft van oktober een serie concerten geeft in Donald Fagen’s thuishaven, het Beacon Theatre in New York.

Daar zal zijn groep negen concerten geven, waarvan zeven in het teken zullen staan van risicoloze klassiekers ‘Countdown to ecstacy’, ‘The royal scam’, ‘Aja’ en ‘Gaucho’. Gemene deler daarbij zijn vermoedelijk de jazzinvloeden op die albums, hoewel ‘Katy lied’ daar ook niet vrij van was.

Ook staan er een in het teken van Donald Fagen’s ‘The nightfly’ , zijn eerste soloalbum, een in het teken van verzoeknummers en een in het teken van de grootste hits. Daarbij kunnen wij er maar een paar bedenken, al zal het desondanks geen pauzeoptreden worden….

Zoals altijd sinds Steely Dan weer aan het toeren begon, bestaat de bezetting uit drummer Keith Carlock, bassist Freddie Washington, toetsenist toetsenist Jim Beard, gitarist Jon Herington, drie achtergrondzangeressen en vier blazers.

Vanaf 2 oktober speelt dat gezelschap zich even warm tijdens vijf concerten in Richmond, Pittsburgh, Buffalo, Baltimore en Bethlehem:

1 oktober – Altria Theater, Richmond, Virginia
8 oktober – Symphony Heinz Hall, Pittsburgh, Pennsylvania
9 oktober 9 – Shea’s Performing Arts Center, Buffalo, New York
11 oktober 11 – Lyric Theatre, Baltimore, Maryland
14 oktober 14 – Sands Bethlehem Event Center, Bethlehem, Pennsylvania

17 oktober – Beacon Theatre, New York City, New York (Royal Scam)
18 oktober – Beacon Theatre, New York City, New York (Aja)
20 oktober – Beacon Theatre, New York City, New York (The Nightfly)
21 oktober – Beacon Theatre, New York City, New York (“By popular demand”)
24 oktober – Beacon Theatre, New York City, New York (Countdown to ecstasy)

26 oktober – Beacon Theatre, New York City, New York (Gaucho)
27 oktober – Beacon Theatre, New York City, New York (Aja)
29 oktober – Beacon Theatre, New York City, New York (The nightfly)
30 oktober – Beacon Theatre, New York City, New York (Greatest hits)

https://steelydanofficial.com