De erven van Prince hebben besloten een civiele procedure aan te spannen voor dood door schuld tegen het ziekenhuis dat hem behandelde in de week voor zijn dood en tegen de een keten van apotheken.

Die stap komt na het besluit van de openbaar aanklager geen strafproces te beginnen tegen deze partijen of werknemers daarvan.

De eisers stellen dat het Illinois Hospital Trinity Medical Center de overdosis die Prince in april 2016 had genomen niet goed heeft gediagnosticeerd of behandeld, wat een directe oorzaak was van zijn dood, zo stellen zij.

Ook zouden een arts en andere werknemer de pil die Prince voor zijn overdosis had geslikt, niet hebben geïdentificeerd.

Het ging hierbij om een illegaal gefabriceerd middel dat fentanyl bevatte, een krachtig opiaat.

De erven Prince stellen dat als het ziekenhuis meer tests had gedaan met de pil,  gebleken zou zijn dat het een illegaal vervaardigd product was. Algemeen wordt aangenomen dat Prince niet wist dat zijn pillen geen medicijn waren, maar vervalsingen.

Apotheekketen Walgreens is dan weer aangeklaagd voor het verstrekken van verdovende middelen die alleen op recept verkrijgbaar zijn voor een verkeerd medisch doel.

Hoewel de advocaat van de erven zalvende woorden sprak over de algemene geldigheid van de claim en dus het risico dat alle andere Amerikanen lopen, zal het vermoedelijk toch uiteindelijk wel weer een miljoenenclaim worden…..

 

Eerdere berichten over Prince vind je in de categorie Nieuws.