Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Keith Richards rekende af met Donald Trump en ook Mick Jagger vindt iets van hem.

mei 17th, 2018 at 10:13

In een interview met de BBC heeft Rolling Stone Keith Richards verteld hoe hij ervoor zorgde dat Donald Trump niet langer de promotor was van een concert van de Stones.

Het gaat daarbij om een optreden tijdens de Steel Wheels-tournee in 1989 in Atlantic City.

Dat concert werd aangekondigd als ‘Donald Trump presents the Rolling Stones’, waarbij de bandnaam ook nog eens in veel kleinere letters werd gedrukt dan die van Trump zelf.

Richards vertelde de BBC hoe hij zijn ‘trusty blade’ te voorschijn haalde, het in het tafelblad dreef en zei: ‘Je moet ervoor zorgen dat je van die man afkomt!’

Nu bleek na de Tweede Wereldoorlog ook al, dat er toen veel meer mensen in het verzet zaten dan er tijdens die periode hadden. Toch is altijd leuk te zien, hoe Richards samenvalt met zijn rol als de vader van Jack Sparrow in ‘Pirates of the Carribean’.

In het interview voegde hij er nog aan toe: ‘Now America has to get rid of him. Don’t say I didn’t warn you!”, zichzelf achteraf met een milde vorm van zelfoverschatting dus ook nog een profetische rol toedichtend.

De uitlatingen die Mick Jagger deed voorafgaand aan de Britse concerten tijdens de huidige No Filter-tour hebben veel raakvlakken met die van Richards.

Nadat hij de onmacht van de regering van het Verenigd Koninkrijk bij het uittreden uit de EU heeft becommentarieerd, geeft hij zijn mening over Trump’s beslissing  de Stones-song ‘You can’t always get what you want’ te draaien na zijn overwinningstoespraak bij zijn presidentsverkiezing.

Jagger noemt die keuze merkwaardig, doordat het een lodderige song is over drugs in de chique Londense wijk Chelsea. Toch kon Trump er niet van worden overtuigd in plaats daarvan een andere song te nemen, zo zegt hij.

Jagger noemt zijn bestaan als rockster ook nog een ingesloten en vreemd bestaan. Misschien verklaart dat dan weer de stellige uitlatingen van Keith Richards….

www.bbc.com/news/entertainment-arts-44112902

 

 

 

Comments zijn gesloten.