Op 29 juni komt er een box met 5 cd’s of vijf lp’s uit met het volledige, geremasterde werk van Buffalo Springfield. Voor de volledigheid: uiteraard is de box ook te streamen…..

De eerste twee lp’s van de groep staan er zowel in mono op als in stereo, maar de geluidskwaliteit schijnt veel beter te zijn dan bijvoorbeeld van de box die al in 2001 verscheen en dat is dan maar goed ook, want anders is de release totaal overbodig. ZO is van mijn exemplaar het drie cd’s bevattende doosje inmiddels weliswaar stuk, maar om daarvoor nu die nieuwe te kopen……

Neil Young en technicus John Hanlon klaarden die klus, maar deden dat blijkbaar zonder dat te vertellen aan de andere ex-leden, want Stephen Stills wist bijvoorbeeld van niets, terwijl hij toch samen met Young verantwoordelijk was voor die vorige box. Hij hoorde er pas van, toen hem van zijn interviewafspraak met Rolling Stone werd verteld.

Wonderlijk toch die manier van omgaan van die twee, die al vijftig jaar elkaars beste vijanden zijn….

Dat legt hij uit als hem op commentaar wordt gevraagd over de nieuwe release, al vertelt hij daarbij allerlei interessante weetjes over de twee jaar dat de groep bestond:

www.rollingstone.com/music/features/stephen-stills-talks-buffalo-springfield-new-box-set-w520388