Muziekstreamers bestaan bij de gratie van onderzoek en dat Deezer dat ook doet, is eerder gaapverwekkend dan nieuwsgierig makend.

Toch leverde recent onderzoek van de Franse muziekstremaer een interessant weetje op, namelijk wanneer we gaan lijden aan wat Deezer voor het gemak ‘muzikale verlamming’ noemt.

Uiteraard is dat niet meer dan het moment dat we stoppen met het actief zoeken naar nieuwe muziek, maar ook dat vinden wij een handicap.

Daarmee worden mensen gemiddeld geïnfecteerd als we dertig jaar en zes maanden zijn en de redenen zijn zo alledaags, dat ze daardoor weer slechte excuses worden.

Dan heeft de gemiddelde mens kinderen, om nog maar niet te spreken over een oorzaak die de muziekstreamers zelf veroorzaken: het overstelpende aanbod aan muziek.

Dat resulteert erin, dat maar liefst zestig procent van de geënquêteerden zegt alleen nog maar muziek te luisteren van al bekende acts.

Doordat het om een onderzoek gaat dat in het Verenigd Koninkrijk werd uitgevoerd, volgen hier nog enkele volkomen irrelevante, maar o zo interessante weetjes: in Wales en het noordwesten van Engeland zijn muziekfans het vroegst besmet met deze ziekte.

In Wales ligt het gemiddelde namelijk op 24 jaar en acht maanden, terwijl in noordwest Engeland het virus al toeslaat als muziekluisteraars 23 jaar en negen maanden zijn.

Dat Schotten niet makkelijk opgeven, wisten we natuurlijk al, maar dat die openstaan voor nieuwe muziek tot ze veertig jaar en zeven maanden zijn, doet ons om een of andere reden deugd.

Of wij de Welshmen van Europa zijn of de Schotten? Wie het weet, mag het zeggen.