Niet alleen de platenmaatschappij van The Band pakt uit door de rerelease van het debuut van The Band opnieuw uit te brengen in allerlei versies, ook Rolling Stone stelt ‘Music from Big Pink’ centraal in zo’n lang artikel vol weetjes waar je prima zonder kunt, maar die toch wel heel leuk zijn om te lezen.

Zo wordt bijvoorbeeld het huis ‘Big Pink’ tot in detail beschreven, waaruit vooral blijkt hoe ongeschikt de kelder als huisstudio was en dat de opnames daar ook helemaal niet plaatsvonden. Ook wordt uit de doeken gedaan  hoe ‘The weight’ bijna per ongeluk een klassieker kon worden en wat Garth Hudson aan morsecode had voor ‘This wheel’s on fire’. Het mysterie voor het ontstaan van de groepsnaam wordt echter ook deze keer niet opgelost ondanks verschillende versies over het waarom van de keuze en vooral door wie, maar wel blijkt het verband tussen Eric Clapton’s Cream en ‘Music from Big Pink’.

Misschien kende je sommige verhalen al, maar doordat de echte faam van The Band pas begon bij de naamloze tweede, zullen er genoeg vertederende anekdotes tussen zitten.

Gezien de naam van het artikel gaat Rolling Stone daar ook van uit:

www.rollingstone.com/music/lists/the-bands-music-from-big-pink-10-things-you-didnt-know-w521822