Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Bruce Springsteen’s ‘The Roxy West Hollywood, CA’ nu officieel uit

juli 7th, 2018 at 10:12

Het was al lang een bootleg, maar nu heeft Bruce Spingsteen zijn live-concert ‘The Roxy West Hollywood, CA’ ook officieel uitgebracht.

Dat gebeurt uiteraard met de bij dit soort releases horende symboliek in het persbericht, al roept het gebruik ervan meer vragen op dan het antwoorden geeft: het vond plaats op 7 juli 1978, maar de opsteller van dat bericht schrijft toch echt dat het 7 juni was…..

Het concert was al lang een bootleg, doordat het destijds werd uitgezonden door KMET-FM in Los Angeles, maar nu is het opnieuw gemixt en gemasterd.

Zeven songs werden weliswaar al uitgebracht op ‘Live 1975-1985’, maar nu is het maar liefst vier uur durende concert dus voor het eerst in zijn geheel officieel uit.

Dat is uiteraard een hele zit, maar Springsteen en zijn E Street Band speelden die avond voor het eerst ‘Point blank’, een pianoversie van ‘Independence day’ plus covers van Buddy Holly’s ‘Rave on’ en Elvis Presley’s ‘Heartbreak Hotel’, plus de complete versie van ‘Backstreets, inclusief ‘Sad eyes’ als tussenstuk. Dat werd weggelaten op ‘Live 1975-1985’. Voer voor fans, dus!

 

 

Comments zijn gesloten.