Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Tom Petty’s gitaren naar de veiling

juli 11th, 2018 at 9:51

Op 21 juli worden in Austin, Texas gitaren en andere eigendommen van Tom Petty geveild door Heritage Auctions.

Die komen uit het bezit van Norm Harris, een verzamelaar van zeldzame gitaren.

Onder die gitaren is Petty’s 1965 Gibson SG, die ook nog zijn handtekening draagt met een datum uit 1988.

Petty speelde op deze gitaar toen hij en zijn Heartbreakers de band achter Bob Dylan waren tijdens diens True Confessions-tournee.

Verwachte opbrengst van die gitaar is 300.000 dollar (255.000 euro), hoewel het niemand hoeft te verbazen als die opbrengst een keer over de kop gaat.

Petty kocht die gitaar trouwens ook van Norm Harris en ruilde hem veel later voor een Rose Morris Rickenbacker Double Bound 360 guitar. Daarbij kreeg Harris bovendien ook nog een stapel kleding die Petty tijdens optredens had gedragen. Die wordt nu ook geveild.

Een van de items is de kenmerkende lage hogehoed die Petty droeg ten tijde van de Traveling Wilburys en een jasje van de cavalerie uit de Echo-tour.

Ook te koop komt een witte Gibson SG Junior uit 1963 die Harris aan Petty uitleende toen een aantal van zijn gitaren gestolen was. Petty bespeelde die tijdens de voorbereiding op zijn wereldtournee in 2012, maar gaf hem terug toen zijn eigen gitaren werden teruggevonden. Wel zette hij er zijn handtekening nog even op.

Harris is van plan een gedeelte van de opbrengst van de veiling over te maken naar Petty’s favoriete liefdadigheidsinstelling in Los Angeles, the Midnight Mission and Tazzy Animal Rescue Fund:

https://entertainment.ha.com/c/auction-home.zx?saleNo=7179&ic=hero-tom-petty-gibson-AuctionInfo-auction7179-070918#video1

Comments zijn gesloten.