David Bowie’s werk uit de jaren tachtig wordt verzameld op de boxset ‘Loving the alien (1983-1988)’. Die komt uit op 12 oktober a.s.

Daarin zullen niet alleen zijn studioalbums uit die jaren zitten, maar ook live-albums, herbewerkingen en compilaties.

Daardoor gaat de box in totaal elf cd’s bevatten of vijftien lp’s.

Natuurlijk maken ‘Let’s dance’ (1983), ‘Toninght’ (1984) en ‘Never let me down’ (1987) er deel van uit, maar ook ‘Serious moonlight (live 1983)’ en ‘Glass spider (Live Montreal 1987)’, maar ook een nieuwe compilatie. Die heet ‘Dance’ en bevat twaalf remixen van Bowie-nummers uit die tijd.

Dat laatste is al erg genoeg, maar ‘Never let me down’ zit er nog een keer in, voorzien van nieuwe muziek en een nieuwe productie.

Dat schijnt voort te komen uit het feit dat Bowie het album een ‘bittere teleurstelling’ vond.

In 2008 liet hij al ‘Time will crawl’ voorzien van een nieuwe drumpartij en van strijkers en nu volgt de rest alsnog.

Tenslotte zit er nog een compilatiealbum bij. Op Re:Call 4 staan singleversies en geremixte versies. Ook Bowie’s songs voor de films ‘Labyrinth’, ‘The falcon and the snowman’, ‘Absolute beginners’ en ‘When the wind blows’ staan erop.

In het bij dit soort releases gebruikelijke boekje staan uiteraard niet eerder gepubliceerde foto’s. Interviews uit die dagen en technische details van de diverse albums, geschreven door producers Nile Rodgers, Hugh Padgham, Mario McNulty en Justin Shirley-Smith.