Paul McCartney heeft de smaak van optreden in kleine clubs helemaal te pakken. Na een concert in Abbey Road’s Studio 2 trad hij op 26 juli j.l. op op historische grond: de Cavern Club.

Daar onthaalde hij zijn publiek op een op alle manieren volwaardig concert: het duurde langer dan twee uur, bevatte songs uit het allereerste begin van de Beatles en daarvoor, nummers uit de hoogtijdagen van die iconische band, songs uit de periode van Wings en zijn soloalbums én nummers van zijn in september uitkoemnde album ‘Egypt Station’.

Bovendien vergastte hij zijn toeschouwers op anekdotes rond die songs, maar las ze ook stevig de les voor het maken van foto’s en filmpjes met hun telefoons, hoewel hun expliciet was verzocht dat niet te doen. Daarvoor onderbrak hij zelfs het nummer dat hij en zijn band aan het spelen waren.

Blijkbaar schrok hij zelf ook van zijn barse toon, want even later legde hij voor de zekerheid nog maar eens uit waarom hij zo fel was geweest.

We hadden graag zijn reprimande hebben willen ondergaan als we deze recensie lezen en de setlist zien:

www.nme.com/blogs/get-back-paul-mccartneys-stunning-return-liverpools-cavern-club-full-review-2359771#iyXFqgB3jCWkuWKk.99

AW1718-A-CDC-D1361