Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

JP den Tex’ Storyteller special: ‘Tom Waits Ontnuchterd’ – update

oktober 1st, 2018 at 11:08

Op twee juni postten we al de aankondiging dat singer-songwriter en volbloedromanticus JP den Tex op 10 en 11 oktober Tom Waits onder de loep gaat nemen.

Daarbij wil Den Tex wil vragen beantwoorden als: ‘Wat gaat er verscholen achter diens ruige, alcoholische imago en waarom houdt de zanger zijn privé leven zo hermetisch afgeschermd?’ en dat wordt inderdaad ‘een spannende zoektocht’, zoals Den Tex Dat noemde.

Dat doet hij aan de hand van Waits’ songs, al dan niet in vertaling, maar ook belooft hij ‘relevante achtergronden van en sappige anekdotes’ over Waits. Dat is maar goed ook, want Waits’ songs vertellen helemaal niets over hemzelf, of althans niet in een makkelijk te herleiden vorm.

Inmiddels is bekend, wie Den Tex die avonden assisteren het raadsel Waits te ontsluieren.

Dat zijn niet geheel toevallig Kees Prins, Paul de Munnik en Bob Fosko. Met Prins en De Munnik toerde Den Tex ooit door Nederland met de voorstelling ‘Op weg naar huis’ en op het album van die naam stond een hertaling van Waits’ ‘Jersey girl’ onder de speelse benaming ‘Jordanese schat’.

Op 5 juni wijdden wij De Rode Draad dan ook aan deze twee dames in versies van Holly Cole, Waits zelf en hun door Prins, De Munnik en den Tex bij toerbeurt gezongen aanpassing:

www.youtube.com/watch?v=ttTONDz9vQ0

De keus voor Fosko is ook logisch, want hij heeft van de drie de meest op Waits’ orkaan lijkende stem.

woensdag 10 en donderdag 11 oktober

Betty Alfast Complex

Nieuwezijds Voorburgwal 282

1012 RT Amsterdam

aanvang 20:30 uur., entree: € 18,50

http://www.bettyasfaltcomplex.nl/voorstelling.php?id=1014

Comments zijn gesloten.