Het lijkt ons iets voor de echte Led Zeppelin-fans,  dat‘50th anniversary interviews’, want een heel album vol interviews met de bandleden lijkt ons saaie kost. Hoewel wij grote Tom Waits-fans zijn, hebben we van zijn ‘Glitter and doom –live’ bijvoorbeeld ook nog nooit de tweede cd opgezet, juist doordat die vol staat met aankondigingen en anekdotes, terwijl Waits toch een begenadigd verteller is van verhalen zonder pointe.

Op dit album staan 34 interviewfragmenten met Jimmy Page, Robert Plant en John Paul Jones.

De drie praten over hun carrière en over individuele albums en songs: over hoe het opnameproces in zijn werk ging én, wat een toeval, over de muzikale kwaliteiten van ‘Stairway to heaven’. Het achterste van hun tong zullen ze over dat nummer wel niet laten zien, al wisten ze toen nog niet van de beslissing van de rechtbank in San Francisco om het proces over de vermeende inbreuk op het copyright op Spirit’s ‘Taurus’ opnieuw te laten doen…..

Eerdere berichten over de overeenkomsten tussen ‘Taurus’ en ‘Stairway to heaven’ en Led Zeppelin in het algemeen vind je in de categorie Nieuws.