De hitcompilatie van Eagles, ‘Their greatest hits 1971-1975’, is nu officieel het best verkochte album aller tijden.

Het neemt die positie over van Michael Jackson’s ‘Thriller’, dat vanaf Jackson’s dood die lijst bijna tien jaar aanvoerde. Dat was een typisch geval van stuivertje wisselen, want daarvoor was het het Eagles-album dat bijna tien jaar op nummer een stond….

Dat ‘Their greatest hits 1971-1975’opnieuw het best verkochte album aller tijden is, concludeert de Recording Industry Association of America (RIAA) na een herberekening van de verkoopcijfers van het Eagles-album. In 2006 stond de teller voor dat Eagles-album op 29 keer platinum, maar dat waren alleen de verkopen van de traditionele albums, maar nu zijn de streams en downloads meegerekend.

Daaruit maakt de RIAA op, dat het album 38 keer de platina status heeft bereikt en Jackson’s ‘Thriller’ 33 keer. Op de nauwkeurigheid van de status van het laatste album valt trouwens het nodige af te dingen, want die cijfers dateren uit 2017….

De overblijvende Eagles hebben alle reden tot tevredenheid, want ‘Hotel California’ heeft inmiddels 26 keer de platina status en daarmee staat dat album op nummer drie van best verkochte albums.

Wat daarbij zeker helpt, is dat de verkoop van singles ook wordt meegeteld: tien downloads of streams tellen dan als een album.