Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

British Phonographic Industry waarschuwt tegen Brexit.

september 7th, 2018 at 10:39

De British Phonographic Institute heft in het jaarverslag over de positie van de Brotse popmuziek gewaarschuwd voor de gevolgen van Brexit.

CEO Geoff Taylor zei dat een sterke Brexit-deal nodig is om te voorkomen dat de import en export van muziek in het Verenigd Koninkrijk wordt geraakt doordat het land de EU verlaat.

Met dat kenmerkende, Britse chauvinisme stelde Taylor eerst dat de Britse muziek weer overal ter wereld een hoofdrol speelt door het talent van ‘onze artiesten en songwriters en de innovatie en investeringen van platenlabels.’ Hij vervolgde met: ‘Onze muziek verrijkt niet alleen de levens van fans over de hele wereld, zij draagt ook in belangrijke mate bij aan de economie van het VK door de buitenlandse omzet en door het aantrekken van aanzienlijke hoeveelheden bezoekers aan het VK.

Dan constateert hij echter: ‘Nu Brexit nadert, kan muziek helpen te laten zien wat opwindend is aan het VK terwijl we nieuwe handelsbanden smeden, maar alleen als de regering ons steunt door voor een sterke Brexit-overeenkomst te zorgen die artiesten in staat stelt vrijelijk op tournee te gaan, die muziekrechten goed beschermt en voorkomt dat het transport van fysieke muziekdragers wordt belemmerd.’

https://www.bpi.co.uk/news-analysis/british-music-exports-reach-400-million-millennium-high/

Comments zijn gesloten.