Dat Paul McCartney gedurende zijn recente vakantie op de Turks en Caicos-eilanden bijna elke dag bij de daar ook vakantie houdende Keith Richards langsging, heft misschien niet te verbazen.

De twee popveteranen kennen elkaar al zo’n 45 jaar, al wisten we niet dat ze tijdens die ontmoetingen opblaasbare hondenhokken bedachten.

Dat die voor dalmatiërs ook gespikkeld moest zijn, ligt dan voor de hand, maar de twee zetten het plan uiteindelijk niet door.

McCartney vertelde dit alles in een podcastinterview van meer dan een uur, maar ook nog veel meer: dat er geen rivaliteit was tussen de Beatles en de Stones, dat Little Richard, the Who en The Beach Boys zijn muziek beïnvloedden, hoe hij denkt over de ontvangst van zijn muziek na de Beatles, over de opnames van ‘Band on the run’ in Nigeria verliepen, over welke boodschap er in zijn songs zit, over welke hem nog steeds emotioneren als hij ze speelt en uiteraard over zijn nieuwe album ‘Egypt station’.

Daarvoor moet je je wel door een extreme lange inleiding worstelen van Marc Marron, de interviewer, die zichzelf langdurig belangrijker vindt dan McCartney.

Als je niet geïnteresseerd bent in zijn ‘stream of conciousness’-achtige, overspannen gebabbel, kun je beter gaan luisteren vanaf een kwartier:

http://www.wtfpod.com