Op 5 oktober komt ‘Imagine: the ultimate collection’ uit.

Dat is uiteraard John Lennon’s klassieke album, maar dan met demo’s, outtakes, studiogebabbel tussendoor en andere versies van de songs. Een aantal daarvan is in Dolby surround 5.1 gemixt en andere in quadrofonie, al is dat verschijnsel al jaren geleden geflopt. Dat is dan ook de mix die Lennon, Yoko Ono en producer Phil Spector in de jaren zeventig maakten.

Het album verschijnt in verschillende versies: het originele album geremasterd, een Deluxe dubbel-cd, een dubbel-lp, zowel traditioneel zwart als doorzichtig, digitaal en een box met drie cd’s en een documentaire.

Die bestaat uit het originele album, een cd met alternatieve versie, een cd met versies zoals ze in Lennon’s huis Tittenhurst werden gespeeld en ‘The evolution documentary’.

Daarin wordt elke song gedocumenteerd van het eerste begin tot het uiteindelijke resultaat, inclusief versies van tijdens repetities.

Tegelijkertijd komen ook Lennon’s films opnieuw uit en een nieuw boek.

Ook staat er een kale versie van het nummer ‘Imagine’ op de nieuwe versie van de meeste versies. De tape waarop die versie staat werd toevallig teruggevonden in Lennon’s archief:

www.youtube.com/watch?v=X0VTHLa_SgE