Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

cd-collectie Nationaal Pop Instituut naar Muziekweb

september 13th, 2018 at 10:23

De cd-collectie van het Nationaal Pop Instituut (NPI) is door de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam (UvA) overgedragen aan www.muziekweb.nl.

Die komen terecht in de al bestaande collectie van zo’n 600.00 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziek-dvd’s en zijn daarmee weer te leen voor abonnees op een openbare bibliotheek.

De meer dan 15.000 cd’s uit de periode tussen 1975 en 2007 bestaat uit muziek op cd en cd-single van Nederlandse artiesten en werd bijeengebracht om de Nederlandse muziek te documenteren. Zo zitten er behalve bekende namen ook nooit doorgebroken acts tussen en ‘lokaal talent’ en bevat alle soorten popmuziek; pop, rock, house, metal, hiphop en wereldmuziek.

Op deze manier kunnen cd’s uit deze collectie weer worden geleend en beluisterd, iets wat bij de vorige eigenaar niet kon. De UvA nam die in 2013 over van het Muziekcentrum Nederland (MCN), het sectorinstituut voor Nederlandse muziek. Dat werd toen opgeheven in de grote bezuinigingsronde van bezuinigingswoede die de sector cultuur trof onder de toenmalige staatssecretaris van cultuur, de VVD‘er Halbe Zijlstra.

Overigens was het NPI al in 2008 overgenomen door het MCN…..

www.muziekweb.nl

 

Comments zijn gesloten.