Kort na het overlijden van Tom Petty wist Mike Campbell het zeker: the Heartbreakers zouden nooit meer optreden. Daarvoor was het gemis van hun voorman te groot.

Inmiddels is Campbell van mening veranderd, al is een reünie van the Heartbreakers niet op korte termijn te verwachten: hij gaat langdurig op tournee met Fleetwood Mac, de groep waartoe hij samen met Neil Finn toetrad om het ontslag van Lyndsey Buckingham op te vangen en wil misschien ook wel weer eens spelen met zijn hobbyband Dirty Knobs.

Rolling Stome citeert Campbell als hij zegt dat het een mooi eerbetoon aan Petty zou zijn om ‘Wildflowers’ live te spelen als die als dubbelaar uitgekomen is.

De release van dat album is nog niet eens voorzien, al zijn Campbell en producer Ryan Ulyate vastbesloten: dat album moet er komen.

Dat zou wel betekenen dat de Heartbreakers met vier of vijf verschillende zangers zouden optreden om die songs te kunnen uitvoeren.

Campbell ziet zich namelijk geen stadiontournee maken met een vaste vervanger voor Petty: Campbell kan hem niet vervangen en hij kent ook niemand van wie hij dat zou willen.

Wel zou het interessant zijn met de Heartbreakers nieuw werk op te nemen met een andere singer-songwriter, iemand die de bandleden respecteren. Met zo iemand zouden ze dan eventueel wel op tournee kunnen o die songs te spelen, al is dat volgens Campbell nog echt toekomstmuziek. Songs van Petty spelen zit er dan volgens hem niet in…..