Elton John is niet vies is van een publiek optreden buiten de muziek om. In een recente tv-commercial voor een chocoladereep maakt hij zichzelf totaal belachelijk, al blijft onduidelijk of dat superieure ironie is of een pijnlijk slecht acteren. Toch vindt hij niet elke vorm van publiciteit leuk.

Dat bleek toen hij samen met zijn man David Furnish een proces aanspande tegen het Engelse schandaalblad ‘The Sun’.

Die krant had namelijk geschreven dat hun spaniël in 2016 ‘Freddie Krueger-achtige’ wonden had toegebracht aan een meisje van vijf.

Het kind zou het slachtoffer zijn geweest van een ‘serieuze aanval’ en John en Furnish zouden  bovendien achteraf niet hebben geprobeerd erachter te komen hoe ze er aan toe was, ondanks het feit dat ze op de hoogte waren van het incident.

Dat bericht stond, geheel in de traditie van The Sun, prominent op de voorpagina.

Inmiddels heeft een rechter uitspraak gedaan in deze zaak en hebben John en Furnish een ‘aanzienlijke’ schadevergoeding toegekend gekregen en zijn hun de proceskosten vergoed. De wonden waren niet ernstig, zo concludeerde de rechter, terwijl John en Furnish diverse keren hebben geïnformeerd naar het welzijn van het meisje.

The Sun had nu in deze zaak heel wat minder uitgesproken nieuws. De advocaat van de groep waartoe dat roddelblad behoort zei slechts: ‘The defendant offers its apology to the claimants and is pleased that the matter has been amicably resolved.’

Of dat op de voorpagina terecht gekomen is, weten wij niet, maar wél dat het in het Engels toch nét even leuker klinkt dan vertaald……

www.bbc.com/news/entertainment-arts-45599730