Zanger-pianist Harry Connink Jr. is nog altijd in Nederland niet zo bekend als in zijn geboortestad New Orleans en de rest van de VS en misschien gaat hij dat ook niet meer worden. Hij is inmiddels ook alweer vijftig en dat is oud voor een wonderkind…….

Toch is er een kans dat je hem weleens gezien hebt, want hij maakt niet alleen muziek, maar acteert ook. Zo speelde hij rollen in onder meer ‘Little man Tate’, de tv-serie ‘Cheers’, ‘Independence Day’ en ‘Will and Grace’ en componerde hij ook de filmmuziek voor ‘When Harry met Sally’.

Nu blijken Connick en zijn vrouw Jill Goodacre zich ook nog in te zetten voor ‘The new 50’, een campagne om darmkanker bij vijftigplussers te voorkomen en voor een test voor darmkanker, Cologuard. Die mengeling van idealisme en commercie is ongetwijfeld ingegeven door het feit dat in 2012 bij Goodacre borstkanker werd vastgesteld, maar dat dat in een zo vroeg stadium was dat zij inmiddels vijf jaar vrij is van kanker.

In het kader van die preventiecampagne trad Connick op in The House of Blues in New Orleans op 20 september j.l.

Op 10 en 12 oktober komt Connick trouwens naar Londen en Parijs voor optredens in het kader van zijn Tricentennial-tour. Daarin staat de muziek van  New Orleans meer centraal dan in andere optredens:

www.harryconnickjr.com/news/harry-will-be-bringing-his-new-orleans-tricentennial-celebration-show-london-october-10th-2018