Helge Slikker heeft de soundtrack geschreven voor de nieuwe romantische komedie Doris, die vanaf 20 september in de bioscoop te zien is.

De film met Tjitske Reidinga als Doris is gemaakt door Will Koopman (‘Gooische vrouwen’, ‘Divorce’ en ‘Terug naar de kust’), scenarioschrijfster Roos Ouwehand en regisseur Albert Jan van Rees.

Naast de score componeerde Slikker speciaal voor de film acht nummers die op 19 oktober als het album Doris zullen worden uitgebracht.

Hij schreef volgens het persbericht songs die moesten ‘dienen als een stem in haar hoofd die zowel troost kan bieden als haar geweten en spiegel kan zijn.’

Slikkers naam moet meer dan een belletje doen rinkelen, want hij zat in Storybox en Miss Molly & Me, won een Gouden Kalf won voor de filmmuziek van ‘Kauwboy’, componeerde voor Toneelgroep Oostpool en MATZER Theaterproducties en schreef liedjes voor onder anderen Paul de Munnik en Ricky Koole.

In april 2017 bracht hij zijn debuutalbum ‘The days of young Petty Davis’ uit, waarop hij invloeden van Neil Young, Tom Petty en Miles Davis verwerkte in zijn eigen songs. In juli 2018 verscheen bovendien de ep ‘Once the sun’, vol liedjes voor films en theaterstukken, die hij te mooi vond om te laten liggen.

Inmiddels is de dwarse popsong ‘Are you okay’ te horen:

 

Eerdere berichten over Helge Slikker vind je in de categorie Nieuws.