Van ‘Wild life’ en ‘Red Rose speedway’ van Paul McCartney and Wings gaan rereleases verschijnen.

‘Wild life’ wordt in een zogenaamd gelimiteerde oplage uitgebracht als een box met drie cd’s en een dvd en die bevat behalve het geremasterde album ook 25 bonustracks, inclusief niet eerder uitgebrachte nummers.

Ook zit er een 128 pagina’s tellend boek in met liner notes per nummer en nieuwe interviews met McCartney. Alsof dat nog niet genoeg is, zit er ook nog een 48 bladzijden tellend boekje bij met teksten, setlists van optredens tijdens de erbij horende tournee, afdrukken van tijdens die tournee gemaakte polaroidfoto’s en aantekeningen uit het tourdagboek.

De ook al zogenaamd gelimiteerde rerelease van ‘Red Rose speedway’ wordt nog uitgebreider: die box gaat drie cd’s, twee dvd’s en een Blu-Ray bevatten.

Daarop staan uiteraard de geremasterde verise van het album, een verise van de oorspronkelijke opzet als dubbelalbum, singles, B-kantjes, alternatieve mixes en niet eerder uitgebrachte nummers.

De dvd’s en Blu-Ray zullen zeldzaam en nog niet eerder vrijgegeven materiaal bevatten van optredens, muziekvideo’s en interviews.

Ook zitten er reproducties van veertien schetsen die McCartney maakte, van niet eerder gepubliceerde foto’s van Linda McCartney en van dialogen van de bij het album horende film.

Verder zitten er handgeschreven teksten bij en een 64 pagina’s tellend boek ‘Wings in
 Morocco’.

Beide boxen komen uit op 7 december, maar een andere een nieuwe versie van Live And Let Die’ is al te horen:

https://www.youtube.com/embed/gTdPHIqAZwY?ecver=2