Mist-voorman Rick Treffers bracht in 2010 zijn autobiografische album ‘Prettige vooruitzichten’ uit en verhuisde het jaar daarop na een afscheidstournee door Nederland naar Spanje, iets waarover hij al lang droomde.

Daar toert hij als El Turista Optimista door het land met Spaanstalige popliedjes, waarin hij de Spanjaarden een liefdevolle spiegel voorhoudt.

Ook maakte hij in Valencia twee nieuwe albums die verschijnen onder de groepsnaam ‘Mist’ en formeert hij een band met de crème de la crème van de lokale popscene.

Nu werkt hij aan nieuwe en hoofdzakelijk Engelse songs, die zullen uitkomen onder zijn eigen naam.

Op 8 november verschijnt ‘Ik wou dat ik jouw leven had’, Treffers’ schrijfdebuut. Niet verwonderlijk is, dat het boek gaat over zijn leven als Nederlandse troubadour in Spanje.

‘Ik wou dat ik jouw leven had’ is het directe gevolg van een verzoek van journalist Dick Scheffers om een interview.

Treffers gaat op het verzoek in en geeft volgens het persbericht een ‘onbedekt kijkje in het kalende hoofd van de rondtrekkende muzikant, de soms keiharde muziekwereld in Nederland en Spanje en het leven in een ander land’.

De aantekeningen van Dick geven tegelijkertijd ook ‘inzicht in de dubbele agenda’s, vooringenomenheid en de scoringsdrift van een regionaal journalist, die eigenlijk liever zelf muzikant was geworden.’

‘Ik wou dat ik jouw leven had’ van Rick Treffers verschijnt bij Uitgeverij Vreugdenberg.

Op zondag 4 november is er al een boekpresentatie bij de Irrational Library Headquarters in Haarlem van 15:00 tot 16:30 uur:

http://www.irrationallibrary.nl

 

Doelstraat 31

2011 XB Haarlem

Op de verschijningsdatum is de boekpresentatie in De Nieuwe Anita in Amsterdam, met Rick Treffers, Karin Douma, Victor Schiferli en Henk Hofstede:

www.denieuweanita.nl

1052 HN Frederik Hendrikstraat 111
Amsterdam

www.uitgeverijvreugdenberg.nl