Normaal gesproken kijken we niet publiekelijk achterom na een aflevering van Kippenvel, maar vooruit na die van de volgende week. Deze keer hebben we daar echter wél alle reden toe.

Niet alleen zijn er trots op dat Jack Hustinx twee uur lang onze gast was om te praten over ‘Life will humble you’, de door hem geproduceerde nieuwe van Malford Milligan. De door ons samen bepaalde playlist leverde namelijk niet alleen een uitgebreide première op van dat nieuwe album, het doorliep ook in vogelvlucht de carrière van een nog altijd veel te onbekende, grote soulzanger.

Bovendien had Jack een aantal goede anekdotes over hun vriendschap, de opnamesessies en hun gemeenschappelijke, nog altijd gemiste vriend Stephen Bruton, die daarmee ook een beetje centraal kwam te staan.

Hebben we dan nergens spijt van? Bijna niet, nee, hoewel twee uur gisteravond te kort waren voor het draaien van alle door ons uitgezochte songs.

Zo vielen twee nummers af: ‘Lovers will’ van Bonnie Raitt, een van onze gemeenschappelijke heldinnen, en ‘Don’t take no for an answer’, een aan Stephen Bruton opgedragen song van de Shiner Twins, geschreven door Hustinx en gezongen door hem en Milligan samen, nadat eerder nog al songs van Roel Spanjers als Birdcatcher en solowerk van Eric van Dijsseldonk waren gesneuveld vanwege tijdgebrek.

Gelukkig is er volgende week weer een Kippenvel…..

 

Terugluisteren kan overigens nog tot en met maandag 5 november van ‘Uitzending gemist’ boven de foto.