Je hebt nog de tijd om te boeken, maar van 9 april tot 1 oktober volgend jaar is in het Metropolitan Museum of Art in New York de expositie ‘Play it loud – instruments of rock ‘n’ roll’ te zien.

Daar zullen meer dan 130 instrumenten te zien zijn die werden gebruikt door artiesten als de Beatles, Elvis Presley, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Metallica, Jimmy Page, Steve Miller, St. Vincent, The Rolling Stones en anderen. Op die manier bestrijkt de tentoonstelling de periode van 1939 tot 2017.

Daarvoor werden stukken uit zeventig collecties uit de VS en het Verenigd Koninkrijk bijeen gebracht, zowel afkomstig uit musea als uit particuliere collecties.

De meeste daarvan werden nooit eerder tentoon gesteld en waren eerder hooguit tijdens tournees te zien, maar vooral te horen.

Daaronder zijn de gitaar die Chuck Berry bespeelde van 1957 tot 1963, Eric Clapton’s ‘Blackie’, Eddie van Halen’s ‘Frankenstein’ en Jerry Garcia’s ‘Wolf’, maar ook Keith Emerson’s Moog synthesizer en Hammond-orgel en Who-drummer Keith Moon’s drums voor ‘Pictures of Lily’.

Ook zal er kleding van de betrokken artiesten te zien zijn, zoals het met draken geborduurde pak dat Jimmy Page droeg tijdens optreden van Led Zeppelin tussen 1975 en 1977 en historische video’s.