Het album ‘Life will humble you’ van Malford Milligan en zijn Southern Aces is in Nederlandse rootskringen juichend ontvangen en wij deden daar in onze recensie overtuigd aan mee.

We wreven ons dan ook al lang in onze handen omdat de soulzanger uit Austin, Texas, met zijn Nederlandse begeleiders zou gaan toeren en inmiddels gaat die tournee bijna van start.

Zijn band bestaat voor tachtig procent uit de muzikanten die hem op ‘Life will humble you’ begeleiden: Roelof Klijn – bas, Roel Spanjers – piano, Hammond en accordeon, Jack Hustinx – akoestische en elektrische gitaar en Eric van Dijsseldonk – sologitaar. Alleen drummer Nicky Hustinx is er niet bij vanwege andere verplichtingen, maar Fokke de Jong is dan wel nieuw in de band, maar is een minstens even gelouterde rootsroffelaar en dus een gedroomde vervanger. Zijn voornaam zou hooguit een probleem kunnen opleveren bij eventuele Amerikaanse optredens……

Er is dan ook alle reden om naar een van die dertien concerten te gaan, al zijn sommige inmiddels uitverkocht:

21 februari: De Rozenknop, Eindhoven
22 februari: ’t Keerpunt, Spijkerboor
23: Nieuwe Nor, Heerlen
24: februari TivoliVredenburg, Utrecht
25: De Rustende Jager, Terschelling
27 februari: Paard, Den Haag

1 maart: De Flux, Zaandam
2 maart: Allemanswaard, Amerongen
3 maart: De Cactus, Hengelo

5 maart, Doornroosje, Nijmegen

7 maart: Cafe ut Midde, Venlo-Blerick
8 maart: ’t Beest, Goes

10 maart: De Rozenknop, Eindhoven

Als je ‘Life will humble you’ om de een of andere reden tot nu toe hebt gemist, is het de hoogste tijd ernaar te gaan luisteren:

https://malford.lnk.to/lifewillhumbleyou

De recensie van ‘Life will humble you’ vind je in de categorie Recensies roots.