Nee, inderdaad, wij kijken nooit meer naar voetbalwedstrijden op t.v. en dus ook niet naar al die programma’s waarin mannen praten over voetballen.

‘Veronica Inside’ kennen we dan ook alleen van de rellen die er periodiek zijn rond de uitspraken van René van der Gijp en Johan Derksen.

Toch heeft de onbehouwen Derksen ook nog een onverwacht leuke kant: hij is een liefhebber van rootsy muziek.

Dat is geen reden om hem zijn gekruide uitspraken te vergeven, want het lijkt er vaak op dat hij kwetst ter meerdere eer en glorie van hemzelf: Kijk mij eens!

Dat hij Malford Milligan tot zijn favoriete zangers rekent, is dan weer een pluspunt.

Milligan heeft het dan ook vast aan hem te danken, dat hij twee songs mocht zingen in Veronica Inside: direct na de tune doet hij als openingsnummer Sam Cooke’s ‘A change is gonna come’ met Jack Hustinx en de band van Danny Vera, die gemeen om Milligan’s’s zang heen soleert:

https://www.youtube.com/watch?v=kIxINigiklc

Later in dezelfde aflevering doen Milligan en Hiustinx met zijn tweeën nog het titelnummer van het prachtige album ‘Life will humble you’:

www.youtube.com/watch?v=nR4sKBaXetg&feature=share&fbclid=IwAR3dBfu6DOIIVpyL6VWNP20ABzJ0Ndxdwf6R-69RKxs3QDouLSaX_6ZbMng

Dat Derksen de gelegenheid grijpt om alvast een theatertournee van een half jaar met Milligan aan te kondigen voor komend najaar, is een even mooie als onverwachte bijkomstigheid.

Minder leuk is het bedenkelijke niveau van de grappen van Van der Gijp over Milligan en het feit dat Derksen de donderdag beginnende van Malford Milligan and the Southern Aces een klein tourneetje noemt……