Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van Kippenvel 579 van 19 februari: de supersneeuwmaan?

februari 19th, 2019 at 15:06

Helemaal zeker weten we het nog niet, want vanavond zijn Jaap Boots en Ruud Houweling twee uur te gast in Kippenvel en natuurlijk staan zij centraal, maar eigenlijk willen we vanavond een aantal songs draaien met de maan als onderwerp.

Boots en Houweling brengen hun eigen favoriete tracks mee en doen ieder ook een aantal livenummers, maar tegelijkertijd is het vanavond volle maan en bovendien is het de tweede van het jaar.

Die wordt de supersneeuwmaan genoemd: een supermaan doordat de afstand tussen de aarde en de maan zo klein is als hij maar kan zijn, want iets na acht uur vanavond is die met 356.763 kilometer de kleinste afstand van dit hele jaar.

De naam ‘sneeuwmaan’ ontstond dan weer toen een Amerikaanse indianenstam die gaf aan de tweede volle maan van het jaar. Rond de tijd van die volle maan viel er immers vaak sneeuw.

Fans van ‘In de ban van de ring’ van Tolkien zijn misschien teleurgesteld dat het verschijnsel niet is vernoemd naar het paard van koning Théoden van het stoere ruitervolk van Rohan, maar het is niet anders.

Al met al een mooie gelegenheid om songs van Tom Waits, Van Morrison, Joni Mitchell, Donald Fagen, Michelle White, Ciara Sidine en Helen Rose te draaien, maar of ze de uitzending van vanavond allemaal halen, betwijfelen we: het wordt dringen vanavond……

Comments zijn gesloten.