Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

fameuze New Orleans-club Tipitina’s verkocht

december 4th, 2018 at 11:30

Het is inmiddels bevestigd: de roemruchte club Tptitina’s in New Orleans is verkocht.

Tipitina’s, in 1977 opgericht door een stel lokale muzikanten en vernoemd naar een nummer van Professor Longhair, was al jaren het eigendom van een wilde weldoener, die het beleggen in commercieel vastgoed combineerde met het weggeven van geld.

Zo betaalde Roland von Kurnatowski via de Tipitina Foundation de instrumenten voor duizenden scholieren in schoolbands en zorgde hij voor het geld voor de opleiding van muzikanten.

Nu is Von Kurnatowski’s zakenimperium in zwaar weer terechtgekomen: zo sluisde hij panden van Tipitina’s weg naar een van zijn andere bedrijven en liet hij ze vervolgens verbouwen tot luxe appartementen en winkels.

Ook gaf hij vanaf het begin van zijn liefdadigheidswerk in 2003 geen inzicht aan de andere leden van de Raad van Bestuur en legde hij sinds 2015 niet de verplichte openbare jaarstukken meer over aan de belastingdienst.

Bijzonder is dat Tipitina’s is gekocht door de vijf leden van de roemruchte, vernieuwende New Orleans-funkband Galactic, met drummer Stanton Moore misschien als bekendste lid.

Blijkbaar is het een poging van de vijf Tipitina’s te behoeden voor sluiting…..

http://galacticfunk.com/news

 

 

 

 

 

Comments zijn gesloten.