Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Prince-musicalfilm gepland

december 5th, 2018 at 10:34

Universal heeft aangekondigd een film te gaan maken waarin Prince’s muziek een belangrijke rol speelt.

Dat wordt geen biopic, want volgens de filmstudio geeft Prince hun dat gras al zelf voor de voeten weggemaaid met ‘Purple Rain’. Nu kun je natuurlijk stellen dat die film in 1984 door Prince zelf is gemaakt en dat sindsdien ook nog wel het een en ander is gebeurd en een ander paar ogen ook een andere invalshoek zou opleveren, maar op die gedachte kwamen ze bij Universal niet.

Ze zijn sowieso niet veel verder dan het idee, al noemen ze het verbazend genoeg een voorbeeld van ‘something original and outside the box’.

Zo lusten wij er nog wel een, want het voorbeeld waarnaar wordt verwezen is uitgerekend ‘Mamma mia’, de film waarin de hits van Abba waren opgehangen aan een niets voorstellende ‘original story’.

Tel daarbij op, dat Universal-ceo Donna Langley erg haar best heeft gedaan de erven Prince zo ver te krijgen dat die met haar in zee zouden gaan toen zij een wervend rondje langs de verschillende filmstudio’s maakten en de uitkomst is dan toch waarschijnlijk dat het een draak van een film wordt….

https://variety.com/2018/film/news/universal-original-movie-inspired-by-princes-music-1203067739

Comments zijn gesloten.